Matematik

hurtig en

28. april 2007 af tralalalala (Slettet)
hej, hvordan regner man x ud her?

230/x^30

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2007 af Riemann

det kan man ikke. Det er ikke en ligning men en brøk

Svar #2
28. april 2007 af tralalalala (Slettet)

hovsa det gav ingen mening.

det er fordi jeg skal finde frem til b ved en potensfunktion, hvor en bruger skrev at man gør således

b = f(x)/x^a

og så har jeg sat y1 ind på f(x)'s plads og x1 ind på a's plads giver det ikke mening?

og så ser den sådan ud

b = 230/x^30

og hvordan finder man x for ikke at sige b?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2007 af allan_sim

#2.
Hvor kommer dit y fra? Der må være et x, som hører til - dette sætter du blot ind på pladsen for x.

Det ville være lidt lettere at hjælpe, hvis du konkretiserer din opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2007 af Riemann

Du skal ikke sætte x1 ind som "a", men derimod som x, så du får

b = 230/(x1^a)

a skal du då have bestemt inden på anden vis...

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2007 af allan_sim

#3.
Glem kommentaren og lyt til #4. Jeg læste kun udvalgte dele af #2....

Svar #6
28. april 2007 af tralalalala (Slettet)

okay den hedder nu så

b = 230/(30^a)

hvordan søren finder man så a nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2007 af Riemann

du må kende noget mere til potensfunktionen. Hvis du eksempelvis har to punkter kan a bestemmes...

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2007 af Riemann

Hvis du har to punkter (x1,y1) og (x2,y2) så er

a=\frac{\log (y_2)-\log (y_1)}{\log (x_2)-\log (x_1}

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2007 af Riemann

Skulle have stået

Skriv et svar til: hurtig en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.