Kemi

masse% eddike

20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)
husholdnings eddikke er en 4,8masse% opløsning af eddike i vand. Beregn pH (dentensiteten = 1,0 g/ml)

jeg ved ingen masse?? hvilke formler bruger jeg?

Svar #1
20. maj 2007 af sus-gym (Slettet)

:(

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2007 af CPC (Slettet)

Du har brug for at kende eddikes massefylde samt koncentrationen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2007 af mathon


C = 10*p*d/M,

hvor
C er molariteten [mol/L]
p er masseprocenten
d er densiteten [g/mL]
M er molmassen [g/mol]


i en svag syre dvs. i en syre , der IKKE er fuldt dissocieret og [H3O^+] derfor IKKE lig med Cs

pH = 1/2*[pKs-log(Cs)], hvor Cs er den

formelle syrekoncentration.

pKs(CH3COOH) = 4,75

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2007 af mathon

M(CH3COOH) = ca. 60g/mol

Skriv et svar til: masse% eddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.