Kemi
Massen af saltsyre??
07. juni 2007 af
Ditte** (Slettet)
Jeg sidder her dagen før min kemi eksamen og repeterer. Men der er en opgave der volder mig store problemer:
Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL.
a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?
b)m Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre.
c) Beregn den formelle koncentration af HCL.
Er der nogle der kan forklare mig hvordan man gør? Ikke bare give mig resultaterne.
På forhånd tak :)
Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid. Densiteten er 1,18 g/mL.
a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?
b)m Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre.
c) Beregn den formelle koncentration af HCL.
Er der nogle der kan forklare mig hvordan man gør? Ikke bare give mig resultaterne.
På forhånd tak :)
Svar #1
07. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)
Hvis du har problemer med denne type opgaver på nuværende tidspunkt, så ser det sgu ikke for lyst ud - undskyld mig.
a) d(ensitet) = m(assen)/V(olumen)
b) kræver at du ved hvad indholdet i vægt% er af HCl. Men den koncentrede varer indeholder ca. 37% HCl
Du ved så hvad en liter konc saltsyre vejer: fra (a)
37% af den udgør så massen af HCl.
c) c=n/V =m/(M*V)
a) d(ensitet) = m(assen)/V(olumen)
b) kræver at du ved hvad indholdet i vægt% er af HCl. Men den koncentrede varer indeholder ca. 37% HCl
Du ved så hvad en liter konc saltsyre vejer: fra (a)
37% af den udgør så massen af HCl.
c) c=n/V =m/(M*V)
Svar #2
07. juni 2007 af mathon
Koncentreret saltsyre er en vandig opløsning af hydrogenchlorid, der indeholder ca. 38% (masseprocent)
a) Hvad er massen af 1 liter konc. saltsyre?
m = d*V = 1,18 g/mL*1000mL = 1,18*10^3g = 1,18kg
b) Beregn massen af HCL i 1 liter konc. saltsyre
1,18kg*0,38 = 0,4484kg = 448,4g
c) Beregn den formelle koncentration af HCL
C = (10*p*d)/M,
hvor
C: er den formelle molære koncentration [mol/L]
p: er procenten - 38
d: er densiteten [g/mL]
M: er molmassen = 36,5g/mol
hvoraf
C = (10*38*1,18)/36,5 = 12,3
koncentreret saltsyre er ca. 12,3 M(olær)
Skriv et svar til: Massen af saltsyre??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
