Matematik

3. gradspolynomium

18. september 2007 af Loup (Slettet)

Er de rnogen der vil hjælpe mig med at stille et 3.gradspolynomium op ? jeg har en opgave der lyder sådan at jeg har rødderne: 1, 4 og 5.

Er de tnoget med f(x)=(x-1)(x-4)(x-5)

Passer det overhovedet ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis du ganger ud i parenteserne, får du dit 3. grads polynomium på den velkendte form.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2007 af mathon


1) gang (x-1)(x-4) og sæt i parentes

2) gag resultatet i 1) med (x-5)

3) reducer udtrykket til f(x) = ax^3 + bx^2 + cx + d

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2007 af mathon


f(x) = a(x-1)(x-4)(x-5)

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2007 af mathon

rettelse:

gag --> gang

...inden det HELE bliver gag-gag...

Skriv et svar til: 3. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.