Kemi

massen

02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)
har et spg der lyder : beregn massen af den mængde vand, der kan dannes ved forbrændning af 16,8 g ethanol..

Skal jeg så bare bruge formlen: m= M*n ? er sikker da jeg tror at 16,8 er m ?!

Svar #1
02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)

ikke*

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

ja du skal så... men først skal du opskrive reaktionsskeamet og se i hvilket stofmængdeforhol ethanol og vand er i!

Svar #3
02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)

Hvad er så forholdet, hvis jeg har N for ethanol ( 46,068), og jeg ved at der 3 H20 så N for vand er (35,024) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

jamen hvis ethanol reagerer i forholdet 1:3, må det betyde at stofmængden af vand er 3 gange så stor som stofmængden af ethanol (altså 3*46,068) har ikke lige regnet ud, om din n for ethanol passer, men du har vel bare brugt n = m/M ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2007 af KME89 (Slettet)

Ja lige præcis.. Er det så bare svaret ?:D

Svar #6
02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)

#5 Det er ikke lige præcist.., men ja det er vel nok svaret på mit spg..


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

nej klogeåge ;).. for så har du kun fundet stofmængden
nu skal du så finde massen af vandet.. (brug igen formlen - find M for vand)

Svar #8
02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)

Haha okay :P M for vand er 18,016

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Det vil altså sige at m = 3*46,068 mol * 18,016 g/mol

Svar #10
02. oktober 2007 af Cumano (Slettet)

Heh, Okay :D Tusind tak for hjælpen Bean ;D

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. oktober 2007 af Mester_Bean (Slettet)

så lidt mano :D

Skriv et svar til: massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.