Matematik

uden hjælpemidler ligning

13. oktober 2007 af anna85 (Slettet)
hej

jeg har fået til opgave at løse denne ligning x^2 - x -6=0.

skal man finde rødderne ?

kan det passe at når jeg skal finde d er resultatet 23?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Ja, du skal finde rødderne.

d=b^2-4*ac

d=(-1)^2-4*1*(-6)

d=1-4*1*(-6)

d=25

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

d=1-4*1*(-6)

d=1+24 - Din fejl. Da 24 bliver positiv skal 1 lægges til ikke trækkes fra.

Svar #3
13. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

men det jeg ikke forstår er 1 -4 =-3

nå jeg så skal regne videre bliver det

-3 . -6= 18

grunden til jeg spørge er fordi jeg ikke må bruge lommeregner til eksamen derfor vil jeg lærer det uden det.

jeg kan godt se på min lommeregn, jeg får 25 men forstår bare ikke hvor ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal gange før du lægger sammen/trækker fra.
Først -4·1·(-6) = 24
så resultatet bliver - som nævnt i #2:
d = 1-4·1·(-6) = 1+24 = 25

Svar #5
13. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

når jeg vil løse de 2 rødder, for jeg 2 forskellig tal.

på lommeregn viser den -2 og 3 , men på lommeregner viser den 3,5 og -1,5


jeg har lavet den sådan her

1 + sqrt25 / 2=3,5

1 - sqrt25 / 2= - 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Det er næsten samme fejl. På lommeregneren skal du huske parenteser.

(1 + sqrt25) / 2 = 3

Svar #7
13. oktober 2007 af anna85 (Slettet)

jeg har gjort sådan men for 3,5


(1 + sqrt25) / 2) = 3,5



Skriv et svar til: uden hjælpemidler ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.