Kemi
Hurtig spg..
03. november 2007 af
Bellisima (Slettet)
Hej
Jeg har bare et hurtigt spørgsmål.. hvilken reaktionstype er det når en aldyhyd bliver til en carboxylsyre.. er det ikke bare en oxidation..?
Og hvilken reaktionstype er det når et aldehyd bliver til en primæralkohol..?
Jeg har bare et hurtigt spørgsmål.. hvilken reaktionstype er det når en aldyhyd bliver til en carboxylsyre.. er det ikke bare en oxidation..?
Og hvilken reaktionstype er det når et aldehyd bliver til en primæralkohol..?
Svar #1
03. november 2007 af mathon
en primær alkohol oxideres til et aldehyd som igen oxideres til en carboxylgruppe
R-CH2OH --> R-CHO --> R-COOH: oxidation
går du den modsatte vej er det en reduktion
R-CHO --> R-CH2OH: reduktion
OT(C)i R-CH2OH = -1
OT(C)i R-CHO = +1
OT(C)i R-COOH = +3
R-CH2OH --> R-CHO --> R-COOH: oxidation
går du den modsatte vej er det en reduktion
R-CHO --> R-CH2OH: reduktion
OT(C)i R-CH2OH = -1
OT(C)i R-CHO = +1
OT(C)i R-COOH = +3
Svar #2
03. november 2007 af Bellisima (Slettet)
ok.. jeg var bare ikke sikker på hvad der blev ment med reaktionstype.. men så er det sikkert oxidation og reduktion..
Skriv et svar til: Hurtig spg..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
