Matematik

Hjælp til at "diffe"

23. november 2007 af raab (Slettet)
Hej, er der nogen der kan fortælle mig hvad:

2x * exp(x^2) + y^2

er differentieret, både en og to gange?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2007 af mathon

f(x) = 2x * exp(x^2) + y^2

f'(x) = 2* exp(x^2)+2x*(exp(x^2)*2x) + 2y*y'

f'(x) = 2exp(x^2)(1+2x^2)+2y*y'

f''(x) = 2exp(x^2)*2x*(1+2x^2)+2exp(x^2)*4x+2(y'^2+y*y'')

f''(x) = 4x*exp(x^2)(1+2x^2+2)+2(y'^2+y*y'')

f''(x) = 4x*exp(x^2)(2x^2+3)+2(y'^2+y*y'')

Svar #2
23. november 2007 af raab (Slettet)

kan være det var mig der udtrykte mig forkert, men sagen er den at jeg skal finde stationære punkter i for:

f(x,y)= 2x * exp(x^2) + y^2

Gøres dette ikke ved at "diffe" to gange mht. x og derefter diffe den oprindelige funktion 2 gange mht. y?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2007 af Frederikke90 (Slettet)

Hvis du har funktionen f(x)= 2x * exp(x^2) + y^2 og skal finde koordinatsættet til parablen, så skal du differentiere én gang.

Derefter skal du sætte f'(x) = 0 og finde ud af hvilke x'er der løser den ligning og derefter sætte de x-værdier ind på x'es plads og så får du y-værdierne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2007 af Esbenps

#3
Der snakkes ikke om en funktion af én variabel x, men derimod af to variable x og y. De stationære punkter kan bestemmes ved at løse ligningen



#0
Du differentierer bare efter helt normale regneregler:

Mht. x: (husk at her er y bare en konstant og ryger ud ved differentiation)



Mht. y: (Her er x bare en konstant, så hele det første led er bare en konstant)




Det er ikke sværere end alm. differentiation. Du skal bare huske, at når man differentierer mht. x så betragtes y som en almindelig konstant totalt uafhængig af x.

...og hold så op med at sige 'diffe' :-)

Skriv et svar til: Hjælp til at "diffe"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.