Kemi

Kemisk mængde beregning-mængdeberegninger ved kemiske reaktioner

01. december 2007 af chemicman (Slettet)
Hej Jeg har lige fået én opgave om mængdebergening ved kemiske reaktioner og ved ikke helt om mit resultat er rigtigt derfor vil jeg gerne have hjælp til at regne denne opgave:

Når Zink anbringes i en kobbersulfat opløøsning dannes der kobber.
Reaktionskema : Zn(s)+CuSO4(aq)---->Cu(s)+ZnSO4(aq)
Hvor mange gram kobber,kan der dannes ud fra 65 g zink.


Jeg får resultatet til 63,55 gram men er ikke sikker jeg vil gerne have mellemregninger så jeg evt kan finde min fejl og gerne hvordan man griber sådan en opgave an.

Svar #1
01. december 2007 af chemicman (Slettet)

Jeg startede med at finde m.n.M og derefter brugte jeg formlen m=n.M

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2007 af mathon

Zn(s)+CuSO4(aq)---->Cu(s)+ZnSO4(aq), hvoraf kan læses

1 mol Zn ækvivalerer 1 mol Cu eller
65,37 g Zn ækvivalerer 63,546 g Cu
65 g Zn ækvivalerer........x g Cu,

hvoraf

x/(63,546 g) = 65/65,37

x = (65/65,37)*(63,546 g).........

Svar #3
01. december 2007 af chemicman (Slettet)

Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Kemisk mængde beregning-mængdeberegninger ved kemiske reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.