Kemi

hurtigt hjælp tak

02. december 2007 af lille mina (Slettet)
god aften alle
er gået lidt fortabt,,,,håber nogen der ud der vil hjælpe mi til at forstår og løse denne opgave.
opgaven er:

opgave :
beregn ph i de opløsninger der fremkommer ved sammenblanding af :

a) 100 mL 0,004 M HCL+40 mL0,0015 M HNO3

b) 25 mL 0,002 M KOH +75mL 0,004 M Ba(OH)2


thanks :)

Svar #1
02. december 2007 af lille mina (Slettet)

er der ikke nogen der vil kigge det hurtigt og hjælpe mig?:(

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2007 af Da-ted (Slettet)

pH er jo den negative logaritme til koncentrationen af oxonium i en opløsning.
Først regner du stofmængden af H3O^+ ud for HCl og derefter for salpetersyren. Disse to mængder adderer du.

Da n=c*V skal du altså først udregne

0,100L * 0,004 M + 0,040L * 0,0015 M

Nu har du antallet af oxoniumioner. Dette bliver blandet sammen med en masse hydroxidioner. Det er praktisk at vide, hvor mange der er tale om, så det regner vi også lige ud

c(KOH) * V(KOH) + c(Ba(OH)2) * V(Ba(OH)2)

Der kan nu ske to ting. Enten er stofmængden i a (altså oxonium) større end den i b (hydroxid), hvorved du blot trækker de to tal fra hinanden, deler resultatet med det samlede volumen (25mL+75mL+100mL+40mL=240mL). Nu har du [H3O^+].
Er tallet i a mindre end det i b skal du stadigvæk udregne forskellen og derefter koncentrationen. Derefter tager du -log til det fremkomne tal. Det er pOH. Du ved at pH+pOH=14 hvilket betyder at pH=14-pOH. Så har du pH

Tog lidt tid at skrive, men undskyld forsinkelsen da:P


Svar #3
02. december 2007 af lille mina (Slettet)

det helt i orden....mange taak jeg er helt med....:)
thanks again:)

Svar #4
02. december 2007 af lille mina (Slettet)

et spørgsmålll hvor kom H30?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2007 af Da-ted (Slettet)

Hvor det kom?

Svar #6
02. december 2007 af lille mina (Slettet)

jeg har fundet ud af det...ellers taak for hjælpen....:)

Skriv et svar til: hurtigt hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.