Matematik
lille hjælp
05. december 2007 af
the-tharchan (Slettet)
er der ikke lige nogen der kan gange parantesen ud (x-1)(x^2-4)=0, skal nemlig bruge den til at finde diskriminanten bagefter, på forhånd tak (:_
Svar #1
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Du får et 3. gradspolynomium.. Kan man ikke kun finde diskriminant i 2. grads?
Svar #3
05. december 2007 af KristofferFage (Slettet)
Hvad vil du også bruge diskriminant til? Du har jo rødderne: -2, 1, 2.. Fra tråden før..
Svar #4
05. december 2007 af volcom1
Du skal ikke gange parantesen ud for at løse ligningen.
Du kan du af stykket se at hvis du ganger den ud fremkommer der en 3.gradsligning, dermed ved du at der max er 3 løsninger til ligningen.
for at løse den kan du først se på parantesen: x-1, hvis x er 1 i den vil parantesen give 0 og venstresiden vil være 0 i din ligning samt højresiden er 0. Dette betyder at 1 er løsning til ligningen. Dermed mangler du de sidste to løsninger, dem finder du ved at se på hvornår (x^2-4)=0 da det jo som før også medfører at at venstresiden giver 0. Denne løses som en normal 2gradsligning. dermed har du tre løsninger og ligningen er løst
Du kan du af stykket se at hvis du ganger den ud fremkommer der en 3.gradsligning, dermed ved du at der max er 3 løsninger til ligningen.
for at løse den kan du først se på parantesen: x-1, hvis x er 1 i den vil parantesen give 0 og venstresiden vil være 0 i din ligning samt højresiden er 0. Dette betyder at 1 er løsning til ligningen. Dermed mangler du de sidste to løsninger, dem finder du ved at se på hvornår (x^2-4)=0 da det jo som før også medfører at at venstresiden giver 0. Denne løses som en normal 2gradsligning. dermed har du tre løsninger og ligningen er løst
Skriv et svar til: lille hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
