Kemi
Molare entalpitilvækst for kemisk reaktion
19. december 2007 af
sdj (Slettet)
Hej
Jeg skal beregne entalpitilvæksten for denne reaktion:
CH3COO^- (aq) + Na+ (aq) + 3H2O (l) --> CH3COONa*3H2O(s)
Jeg kender massen af CH3COONa(s) som er opløst i vand og beregner stofmængden:
n = m/M = 2,38g / 70 g/mol = 0,034 mol
Fordi jeg også kender entalpitilvæksten for reaktion kan nu bregne den molare entalpitilvæksten:
(delta)H_m = (delta)H / n = -19 kJ / 0,034 mol = -559 kJ
Er dette korrekt?
Jeg skal beregne entalpitilvæksten for denne reaktion:
CH3COO^- (aq) + Na+ (aq) + 3H2O (l) --> CH3COONa*3H2O(s)
Jeg kender massen af CH3COONa(s) som er opløst i vand og beregner stofmængden:
n = m/M = 2,38g / 70 g/mol = 0,034 mol
Fordi jeg også kender entalpitilvæksten for reaktion kan nu bregne den molare entalpitilvæksten:
(delta)H_m = (delta)H / n = -19 kJ / 0,034 mol = -559 kJ
Er dette korrekt?
Svar #1
20. december 2007 af coso13 (Slettet)
Ifølge den kemibog som jeg har brugt til mine beregninger er det. Jeg har også selv beregnet ud fra dette.
Skriv et svar til: Molare entalpitilvækst for kemisk reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
