Matematik
hurtig hjælp;)
26. januar 2008 af
mary45 (Slettet)
HEJ..
En potensfunktion er givet ved y=4x^3
spørgsmålet er:
Hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15%
En potensfunktion er givet ved y=4x^3
spørgsmålet er:
Hvor mange procent vokser y med, hvis x vokser med 15%
Svar #1
26. januar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Indsæt (x+15%x) på x's plads og sammenlign dette med det oprindelige udtryk - du skal finde den såkaldt "relative tilvækst":
relativ tilvækst = (startværdi-slutværdi)/startværdi
Jeg får den relative tilvækst til 0,520875 som omregnet til procent giver 52,0875 %.
relativ tilvækst = (startværdi-slutværdi)/startværdi
Jeg får den relative tilvækst til 0,520875 som omregnet til procent giver 52,0875 %.
Skriv et svar til: hurtig hjælp;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
