Kemi

hurtig hjælp

18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)
25,3mL benzin har massen 18,45g

Beregn benzinens densitet

hvad skal man??

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

p=m/V siger det dig noget?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

18,45/0,0253=729,249

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2008 af mathon

densitet betyder stoffets "tæthed" i betydningen masse pr. volumenenhed

d = m/V = (18,45 g)/(25,3 mL) = 0,729249 g/mL

Svar #4
18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)

hmm men hvorfor skriver du 0.0253
og hvad med enheden

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2008 af 887 (Slettet)

#3 lol!! :D Ja så deler vi jo så også lige med 1000 bagefter!

Svar #6
18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)

nååå...mange tak

havde også gjort det på denne måde...skulle være sikker

tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2008 af mathon

0,729249 g/mL = 0,729249 kg/L

Svar #8
18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)

ok...

nu står der så:

b) hvad er massen af 111,3mL benzin?

jeg bruger jo formleb s=m/v

så isolerer jeg s/v=m

dvs:

0,729g/mL / 111,3mL = 0,00654g

er det rigtigt???

Svar #9
18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)

´nååå nejj..

jeg skal gange istedet for

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2008 af mathon

m = V*d = (111,3 mL)*(0,729249 g/mL) = 81,1654 g = ca. 81,2 g

Svar #11
18. februar 2008 af isabella12 (Slettet)

Mange tak...det fik jeg det også til

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2014 af Karaffel31 (Slettet)

Jeg ved, det ikke.


Skriv et svar til: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.