Matematik
vektorer,, lille opg.
21. februar 2008 af
Nørden12345 (Slettet)
Jeg har en opgave der siger:
linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. Angiv et punkt på linjen og koordinaterne til en normalvektor. Tegn ppå grundlag heraf linjen.
Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet(4,2), og som er vinkelret på m.
Besvarelse:
jeg har fundet frem til at hvis (x0,y0) er et punkt på linjen så er ligningen a(x-y0)+b(y-y0)=0, så et punkt (x0,y0) må være (2,-4). Desuden så er normalvektoren(a,b) dvs(2,-2).
Men hvordan tegneer jeg på grundlag heraf linjen?
Hvad er ligninge for den rettte linje n der går genne punktet (4,2) og som er vinkelret på m??
På forhånd tak!
linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. Angiv et punkt på linjen og koordinaterne til en normalvektor. Tegn ppå grundlag heraf linjen.
Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet(4,2), og som er vinkelret på m.
Besvarelse:
jeg har fundet frem til at hvis (x0,y0) er et punkt på linjen så er ligningen a(x-y0)+b(y-y0)=0, så et punkt (x0,y0) må være (2,-4). Desuden så er normalvektoren(a,b) dvs(2,-2).
Men hvordan tegneer jeg på grundlag heraf linjen?
Hvad er ligninge for den rettte linje n der går genne punktet (4,2) og som er vinkelret på m??
På forhånd tak!
Svar #1
21. februar 2008 af Da-ted (Slettet)
Din normalvektor er ikke rigtig.. den er så vidt jeg læser af din ligning (3,-2)?
Når du skal tegne så tænk på at du kun behøver ét andet punkt. Derefter slår du jo bbare en streg mellem 2,-4 og dette punkt.
Ligningen for den rette linje n der går gennem 4,2 og er vinkelret på m har en normalvektor der er vinkelret på m's normalvektor.
Udnyt da at en vektors tværvektor altid står vinkelret på vektoren selv.
Når du skal tegne så tænk på at du kun behøver ét andet punkt. Derefter slår du jo bbare en streg mellem 2,-4 og dette punkt.
Ligningen for den rette linje n der går gennem 4,2 og er vinkelret på m har en normalvektor der er vinkelret på m's normalvektor.
Udnyt da at en vektors tværvektor altid står vinkelret på vektoren selv.
Skriv et svar til: vektorer,, lille opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
