Kemi

volumen og massen

02. marts 2008 af tamrotte (Slettet)
Her er en lille opgave, som jeg ikke rigtig ved hvordan jeg skal løse.

Antag, at indholdet af ammoniak i luften er præcis 25 ppm (efter volumen). Temperaturen er 25'C og trykket 1,013 bar.

a) Hvor stort et volumen NH3 er der i 1 m3 luft?
b) Anvend det fundne volumen NH3 til at beregne stofmængden af NH3 i 1M3 luft.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Marie+Louise (Slettet)

a) ppm betyder parts per million, dvs. milliontedele. Dvs. voluminet af NH3 er 25 milliontedele af 1 m^3.
b) Brug pV = nRT.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af mathon

a)
V(NH3) = (10^6 mL)*25*10^(-6) = 25 mL

n(1 m^3 luft) = (P*V/(R*T) =
((1,013 bar)*(1 m^3)/[8,31451*10^(-5) bar*m^3/(mol*K)*(273+25)K] =
40,8843 mol


n(NH3) = (40,8843 mol/m^3)*25*10^(-6) = 0,0010221 mol/m^3


Skriv et svar til: volumen og massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.