Matematik

Tror ikke jeg forstår spørgsmålet?

02. marts 2008 af Tabita_Ø (Slettet)
Fosforkoncentrationen (målt i µg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i
2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er
eksponentielt aftagende.

Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i
2010. Jeg forstår ikke rigtigt spørgsmålet... nogen der evt. kan præcisere det for mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Nedergaard999 (Slettet)

Hvis du ved den er eksponentielt aftagende, så skal du regne ud, hvad koncentrationen vil være i 2010 ..

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Du laver regression og som #1 siger bestemmer koncentrationen i 2010

Svar #3
02. marts 2008 af Tabita_Ø (Slettet)

Jeg får koncentrationen til at være 158,7? er det rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Den skal jo aftage yderligere fra de 64 i 2005.

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2008 af mathon

y = b*a^t: y er fosforkoncentrationen - målt i µg fosfor pr. liter - i Kruså Sø og t er tiden i åt EFTER 1998

230 = b*a^0=b
64 = b*a^7, hvoraf ved division

(64/230) = a^7, hvoraf

a = (64/230)^(1/7)

Skriv et svar til: Tror ikke jeg forstår spørgsmålet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.