Matematik

højde og afstand

17. marts 2008 af aviaajas (Slettet)
Der står:

Figur 1 vider en tegning af nogle murede buer, der har form som parabler, og på figur 2 er en model af buerne indtegnet i et koordinatsystem. Parabelbuerne på figur 2 går alle gennem begyndelsespunktet 0 (0,0) og kan beskrives ved ligninger af formen

Y= ax^2-3x

hvor a er negativt tal, og hvor x og y måles i meter. En parabelbuens højde h er afstanden fra toppunktet til førsteaksen, og dens spændevidde s er afstanden mellem skæringspunkterne med førsteaksen.

Beregn for a = -0,25 parabelbuens højde og spændevidde.

OG

Bestem tallet a, så spændevidden bliver 6 meter.

Er der nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: Toppunktet(y-koordinaten)=højden,h.
Afstanden mellem r1 og r2 er spændevidden, s.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2008 af mathon

toppunktet førstekoordinat t1 = (r1+r2)/2

Svar #3
17. marts 2008 af aviaajas (Slettet)

hvad er r1, r2 og t1 for noget?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2008 af mathon

r1 og r2 er rødderne i
-0,25x^2-3x=0

toppunktet T(t1,t2)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2008 af mathon

-(1/4)x^2-3x=0

-(1/4)x*(x+12) = 0

r1 = 0 og r2 = -12, så

Skriv et svar til: højde og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.