Matematik

bare lige hurtigt!

26. marts 2008 af Small311 (Slettet)
Hvad vil de have man skal finde når der står "løs ligningen" og så en andengradsligning? finde rødderne eller?

Svar #1
26. marts 2008 af Small311 (Slettet)

Og er der nogen der ved hvordan man differentiere -1/3x^3?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2008 af Esbenps

#0
Ja, du skal finde rødderne.

#1
Ja, hvis f(x) = -1/3*x³ så er f'(x) = -x².

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2008 af badooo (Slettet)

At løse en 2.grads-ligninger det samme som at finde rødderne, ja.

Og et hint: Hvis f(x) = x^n , så er f'(x) = n*x^(n-1).. Forsøg selv med din :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2008 af t00hey (Slettet)

hehe det var da nogle dejligt nemme spørgsmål!

"løs ligningen" til en andengradsligning betyder "find rødderne"

og generelt er det sådan, at a*x^b differentieret er a*b*x^(b-1), så svaret er -x^2

Svar #5
26. marts 2008 af Small311 (Slettet)

Okay mange tak til jer alle :-)

Skriv et svar til: bare lige hurtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.