Kemi
masse%
06. april 2008 af
skole-pigen (Slettet)
Hejsa..
Jeg er i gang med eddike rapport for kemi c.
Jeg skal beregne masse %. Jeg har lavet beregningerne, men jeg vil bare høre om nogen vil kigge på min opgave og mine beregninger og så om jeg overhovedet har brugt de rigtige formler osv.?
Spørgsmålet er:
Når man skal regne eddikesyreindholdet om til masse%, kan man regne på 1 liter eddike. Hvor stor en stofmængde eddikesyre er der i 1 liter? Beregn massen af denne stofmængde eddikesyre. Find derefter massen af 1 liter eddike ved at anvende den målte densitet, hvorefter man kan beregne eddikesyreindholdet i masse%:
Stofmængde eddikesyre i en 1 liter:
n(eddike) = c(eddike)*Volumen(eddike) --> 0,936 M * 1L = 0,936 mol
Beregning af massen af eddikesyre:
m(eddike) = n(eddike) * M(eddike) --> 0,936 mol * 60,052g/mol = 56,21 gram
beregning af masse% ad eddikesyreindholdet:
masse% = (m(eddike)*100%)/densitet --> 56,21*100%/1233 = 4,56 %
det er mest den sidste jeg er lidt i tvivl omkring..
densiteten fik jeg til 1,233 og gangede med 1000, men jeg ved ikke hvorfor jeg har gjort sådan..
Er det overhovedet rigtigt?
Vh. Annie
Jeg er i gang med eddike rapport for kemi c.
Jeg skal beregne masse %. Jeg har lavet beregningerne, men jeg vil bare høre om nogen vil kigge på min opgave og mine beregninger og så om jeg overhovedet har brugt de rigtige formler osv.?
Spørgsmålet er:
Når man skal regne eddikesyreindholdet om til masse%, kan man regne på 1 liter eddike. Hvor stor en stofmængde eddikesyre er der i 1 liter? Beregn massen af denne stofmængde eddikesyre. Find derefter massen af 1 liter eddike ved at anvende den målte densitet, hvorefter man kan beregne eddikesyreindholdet i masse%:
Stofmængde eddikesyre i en 1 liter:
n(eddike) = c(eddike)*Volumen(eddike) --> 0,936 M * 1L = 0,936 mol
Beregning af massen af eddikesyre:
m(eddike) = n(eddike) * M(eddike) --> 0,936 mol * 60,052g/mol = 56,21 gram
beregning af masse% ad eddikesyreindholdet:
masse% = (m(eddike)*100%)/densitet --> 56,21*100%/1233 = 4,56 %
det er mest den sidste jeg er lidt i tvivl omkring..
densiteten fik jeg til 1,233 og gangede med 1000, men jeg ved ikke hvorfor jeg har gjort sådan..
Er det overhovedet rigtigt?
Vh. Annie
Skriv et svar til: masse%
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
