Matematik

Diffentialligning løsning søges

11. april 2008 af schoneberg (Slettet)
y'+2y/x=x^2+1 P(1,3)

Bestem den fuldstændige løsning

Bestem forskrift for f som er den løsning hvis graf går gennem P

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2008 af kuerten15

Du bestemmer den fuldstændige vha lommeregneren:

dlløs(y'+2*y/x=x^2+1,x,y) <=>

y=(3*x^5+5*x^3+15*C)/(15*x^2)

så ved du at P(1,3), dvs. x=1 og y=3 =>

C=37/15

Funktionen bliver så:

y=f(x)=(3*x^5+5*x^3+37)/(15*x^2)


Svar #2
15. april 2008 af schoneberg (Slettet)

thx. Kan det ikke løses uden lommeregneren?

Skriv et svar til: Diffentialligning løsning søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.