Matematik

integration

24. april 2008 af thekingy (Slettet)
Jeg har over sættet følgene fra engelsk til dansk.
English
I have to determine the value of a that makes F(x) and antiderivative of f(x).
a) f(x)=5x^4,F(a)=ax^5
b) f(x)=10x^1/4, F(x)=ax^5/4
Dansk
Jeg skal finde ud af værdi som laver F(x) til en imod afledet af f(x)

a) f(x)=5x^4,F(a)=ax^5
b) f(x)=10x^1/4, F(x)=ax^5/4

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af mathon

antiderivative of f(x) = stamfunktion til f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2008 af mathon

f(x)=5x^4

F(x) = Sf(x)dx = S(5x^4)dx = x^5+k

F(a) = ax^5 for a = 1 og k = 0

Svar #3
24. april 2008 af thekingy (Slettet)

hvad mener du med S?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2008 af mathon

"S" er integraltegnet

Svar #5
24. april 2008 af thekingy (Slettet)

okay tak,

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2008 af mathon

b) f(x)=10x^1/4, F(x)=ax^5/4

F(x) = S10x^(1/4)dx = 10*(4/5)*x^(5/4) = 8x^(5/4)+k

8x^(5/4)+k = ax^(5/4) for a = 8 og k = 0

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.