Kemi
på bar bund!
04. maj 2008 af
lavidal (Slettet)
hvis 1,00g af en blanding bestående af CaSO3 , KHSO3 og NaCl opløses i vand og titreres med 0,200M HCl
hvilke reaktioner vil da svarer til de to ækvivalenspunkter, der fremkommer på en titreringskurve???
hvilke reaktioner vil da svarer til de to ækvivalenspunkter, der fremkommer på en titreringskurve???
Svar #1
04. maj 2008 af mathon
1)
SO3^(2-) + H^(+) --> HSO3^(-)
omslagspunkt
pH = pKs(HSO3^(-)) = 6,91
2)
HSO3^(-) + H^(+) --> H2SO3
omslagspunkt
pH = pKs(H2SO3) = 1,81
SO3^(2-) + H^(+) --> HSO3^(-)
omslagspunkt
pH = pKs(HSO3^(-)) = 6,91
2)
HSO3^(-) + H^(+) --> H2SO3
omslagspunkt
pH = pKs(H2SO3) = 1,81
Svar #3
04. maj 2008 af lavidal (Slettet)
jeg skal så senerehen beregne stofmængden af CaSO3 i 1,00g af pulveret? hvordan gør jeg det?
og hvordan fandt du koncentrationen af HSO3^(-) og H2SO3?
og hvordan fandt du koncentrationen af HSO3^(-) og H2SO3?
Skriv et svar til: på bar bund!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
