Kemi

Hurtig spg!

19. maj 2008 af Small311 (Slettet)
Har bare lige et lille spg.. Jeg har fået opgaven:

Redegøre for følgende reaktioner:

NaOH + HCl -> H2O + NaCl(aq)

CuSO4(aq) + Mg(s) -> Cu(s) + MgSO4(aq)

Hvordan skal jeg så redegøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Du skal besvare, hvilke type reaktioner der er tale om i de to tilfælde?

Svar #2
19. maj 2008 af Small311 (Slettet)

det er vel en syre-base reaktion.. skal jeg så fortælle om syre-base reaktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Ja den øverste er i hvertfald en syre-base reaktion. Fortæl hvad der sker ved en syre-base reaktion, (hvad er syren? hvad er basen? hvad med den hhv korresponderende syre/base?)

For den anden reaktion; prøv at finde en sammenhæng mellem reaktionsforløbet og spændingsrækken

Svar #4
19. maj 2008 af Small311 (Slettet)

Spændingsrækken er ikke lige min stærke side, men man kan vel se at Cu ligger længere oppe i spændingsrækken end Mg.. Men hvad hedder reaktionen så jeg kan søge mere om det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2008 af mathon

syre + base --> salt + vand

et salt består af metal-ion + syrerest-ion


Cu^(2+)(aq) + Mg(s) --> Cu(s) + Mg(2+)(aq)

Cu er LANGT mere elektronegativt end Mg, som reducerer Cu^(2+) med OT = +2 til Cu med OT = 0
medens Mg
selv oxideres
fra OT = 0 til Mg(2+) med OT = +2

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Prøv at sætte oxidationstal på de forskellige stoffer

Svar #7
19. maj 2008 af Small311 (Slettet)

Ja, Cu går fra 2 til 0 og Mg går fra 0 til 2..

Svar #8
19. maj 2008 af Small311 (Slettet)

NÅÅÅR! det en redoxreaktion!

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Nemlig :)

Svar #10
19. maj 2008 af Small311 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Hurtig spg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.