Matematik
et lille regnestykke:D
18. juni 2008 af
belladonna123 (Slettet)
Jeg kan simeplthen ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre.
I 1968 var antal terrordræbte 29 og i 2005 var antallet 4.836.
Hvordan finder jeg procentstigningen pr. år? eller bare på de 37 år?
Hjælp!!
Jeg kan simeplthen ikke finde ud af, hvad jeg skal gøre.
I 1968 var antal terrordræbte 29 og i 2005 var antallet 4.836.
Hvordan finder jeg procentstigningen pr. år? eller bare på de 37 år?
Hjælp!!
Svar #1
18. juni 2008 af mathon
stigning: (4.836-29) = 4807
relativ stigning på 37 år: 4807/29 = 165,759
relativ stigning på 37 år i pct. = 16575,9%
gennemsnitlig stigning pr. år:
29*(1+r)^37 = 4836
(1+r)^37 = 4836/29 = 166,759
1+r = 166,759^(1/37) = 1,1483
r = 0,1483 = 14,8%
relativ stigning på 37 år: 4807/29 = 165,759
relativ stigning på 37 år i pct. = 16575,9%
gennemsnitlig stigning pr. år:
29*(1+r)^37 = 4836
(1+r)^37 = 4836/29 = 166,759
1+r = 166,759^(1/37) = 1,1483
r = 0,1483 = 14,8%
Svar #2
18. juni 2008 af belladonna123 (Slettet)
Tusind tak! Jeg roddede rundt med nogle af de samme tal, men nu kan jeg være sikker på, det er rigtigt.
Skriv et svar til: et lille regnestykke:D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
