Kemi

Hjælp til min sidste opg i afleveringen!

22. august 2008 af Puppe (Slettet)

Sidder med følgende opgave:

Ved sammenblandingen af vandige opløsninger af calciumchlorid og sølvnitrat danned bundfald af sølvchlorid. Ved støkiometriske beregninger er det mest praktisk at anvende et reaktionsskema med stoffernes formelenheder:

CaCl2(aq) + 2AgNO3(aq) → 2AgCl(s) + Ca(NO3)2(aq)

Jeg får at vide at der bruges 8,1g calciumchlorid (uden krystalvand).

Jeg får oplyst at de to stoffer opløses i vand og opløsningerne blandes. Det dannede bundfald frafiltreres, tørres og vejes. Udbyttet er 20,4g.

Jeg skal beregne udbyttet i % af det teoretiske udbytte!

En venlig sjæl der har mulighed for at hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. august 2008 af Da-ted (Slettet)

Udregn først stofmængden af CaCl2(aq)

Forholdet mellem ovenstående og sølvchlorid er 1:2. Der er dobbelt så meget sølvchlorid som calciumchlor... Nu REGNER du så hvor meget sølvchlorid dette svarer til. Dernæst deler du 20,4g med dette tal og får så det procentvise udbytte


Svar #2
22. august 2008 af Puppe (Slettet)

0,825917%?


Svar #3
22. august 2008 af Puppe (Slettet)

mente 82,6 %


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2008 af Da-ted (Slettet)

n(calciumchlorid) = 8,1g/110,984g/mol = 0,072983mol

n(sølvchlorid) =0,145967

Jeg får m(sølvclhorid) = 145967mol * 143,318g/mol =20,9197g

20,4g/20,9197g=97,52%


Svar #5
22. august 2008 af Puppe (Slettet)

Nu får jeg også 98,17 % :-)

Tusind tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til min sidste opg i afleveringen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.