Matematik

Hurtigt spørgsmål

22. september 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Jeg skal i denne opgave finde forskriften for et fjerdegradspolynomium der ikke har nogen rødder, og som i 1 har værdien –8.
- f(x) = -x4 –7
x4 har kun en rod, nemlig x = 0. Derudover ligner grafen for x4 en glad parabel. Dvs. sætter vi minus foran, bliver det en sur parabel, men stadigvæk med rod i x = 0. Så jeg ved at vi trækker en konstant fra, rykker vi hele parablen "ned af y-aksen", således at den ikke længere har en rod. (Skæring med x-aksen). Så skal vi bare finde ud af, hvor meget jeg skal rykke den, for at den skærer i (1,-8). Det gør vi ved at indsætte:
(1,-8) i f(x) = x4 - k, hvor k var det tal, som vi brugte til, at skubbe parablen ned af y-aksen.
By the way, skal vi bemærke, at den faktisk slet ikke er nogen parabel, men at den kun
ligner én parabel.
MEN jeg ved bare ikke hvad forskriften er? Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af ibibib (Slettet)

f(x)=-x4-7


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.