Kemi

Er det her rigtigt?

02. oktober 2008 af reinholdt_w (Slettet)

Hej, er det rigtigt det jeg har gjort her:

Der afvejes 5,0 g NaCL og jeg skal beregne stofmængden af NaCL Det jeg gør er:

5,0/58,443= 0,085 mol. = Stofmængde???

OG de 5,0 NaCL hældes i en 500 L målekolbe og der fyldes vand til stregen. Og jeg skal beregne stofmængdekoncentrationen. Det gør jeg ved at sige:

0,5 * 58,444 = 29,22 = stofmængdekoncentrationen. ????


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Du skal bruge formlerne

n=m/M (det gør du også rigtigt nok)

og

c=n/V (har du misforstået lidt)

Stofmængdekoncentrationen er bare den "normale koncentration". Stofmængde pr liter

Men tror du ikke at det er en 0,500 liters målekolbe?

For V=500L virker lidt voldsomt


Skriv et svar til: Er det her rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.