Kemi

pH og reaktionskema - Hurtig hjælp

22. oktober 2008 af Abdu (Slettet)

En opløsning er fremstillet ved at blande følgende væsker i en 500 mL målekolbe:

60 mL 0,21 M HCl og 90 mL 0,050 M HNO3.

Herefter fyldes målekolben op til mærket.

a. Bergn pH for blandingen.

n (HCl) = 0,0,125
n (HNO3) = 0.0045

n (H3O +) = n (HCl) + n (HNO3) = 0.0171

c = 0.0342 M

pH = log (0.0342)
pH = 1.5


Opløsningen hældes ud i et bægerglas, der indeholder 0,92 g Ca(OH)2. Hele mængden af Ca(OH)2 kan opløses under de givne forhold.

b. Opskriv et reaktionsskema for den reaktion, der finder sted i bægerglasset.
Efter endt reaktion afkøles blandingen til 25?C. Volumenet er stadig 500 mL.

c. Bergn pH for den nye blanding.

Har brug for hjælp til b og c.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

b)

2 H(aq) + Ca(OH)2 (aq) -> Ca2+ + 2 OH- + 2 H+ -> Ca2+ (aq) + 2 H2O (l)

c) Der bliver tilsat et stof, der i en opløsning er basisk, og som er villig til at optage hydroner fra syrerne, indtil den ikke kan optage flere hydroner.

Derfor får du efter reaktionen en ny koncentration af H+, det er dén du skal bruge til beregning af pH.


Skriv et svar til: pH og reaktionskema - Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.