Matematik

regneforskrift hjælp hurtigt tak!

25. oktober 2008 af solia (Slettet)

opgaven hedder: vandrør udvider sig ved opvarmning. ved monoteringen af et PEX-plastrør til varmt vand var temperaturen 20 grader og længden af røret 25,00 meter. når temperaturen stiger til 60 grader, bliver røret 0,18 meter længere. rørlængden f(x), målt i meter, som funktion af temperature x, målt i grader c, har en regeforskrift af formlen: f(x)=ax+b

jeg har fået a til at være 0,009 og b til at være 24,82.

beregn rørets længde ved temperaturen 70 grader.

er der en der kan forklare mig det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

x=70


Svar #2
25. oktober 2008 af solia (Slettet)

ehm... en der kunne forklare mig hvordan jeg løser den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2008 af mathon

y = ax + b

I:  25 = a*20 + b
II: 25,18 = a*60 + b.............I subtraheres fra II

0,18 = 40a, hvoraf

a = 0,18/40 = 0,0045 som indsat i I: 25 = a*20 + b
giver
25 = 0,0045*20 + b
hvoraf

b = 25-0,09 = 24,91

konklusion:
y = 0,0045x + 24,91
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2008 af Hende__Der (Slettet)

hvis 70 er x skal du bare sætte 70 ind på  x' plads i forskriften ax + b.

 Dette betyder, at når du har beregnet dig frem til at
a = 0,009 og b = 24,82 bliver forskriften:

f(x) = 0,009 * 70 + 24,82 = _______


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

du har x-værdierne 20 og 60

y-værdierne 25 og 25.18

du laver linreg og får f(x)=0.0045x+24.91

"Beregn rørets længde ved temperaturen 70 grader"

svar - løs f(70)


Svar #6
25. oktober 2008 af solia (Slettet)

tak :) andet spørgsmål lyder: røret er monteret sådan at dets længde kan øges med op til 0,30 meter uden der opstår skadelige spændinger i røret.

beregn hvor stor en temperaturstigning der kan tillades.

uhm.. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. oktober 2008 af mathon

25,30 = 0,0045x + 24,91


Svar #8
26. oktober 2008 af solia (Slettet)

jeg ville virkelig værdsætte en forklaring


Svar #9
26. oktober 2008 af solia (Slettet)

nårh tak for hjælpen:) regende det selv ud til sidst


Skriv et svar til: regneforskrift hjælp hurtigt tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.