Matematik

Hjælp søges

05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

En rektangel med længden 1 og højden h.

Hvis man gør længden 8 cm større og højden 10 cm større.
bliver arealet 464cm2 større, end det oprindelige.
Gør man derinmod længden 10 cm større og højden 8 cm større
bliver arealet 452cm2 større end det oprindelige.
Hvor var længden og højden i det oprindelige rektangel?

- nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af dnadan (Slettet)

Kald den oprindelige længde for l og den oprindelige højde for h.

Herved bliver de to længder i rektangel I:

(l+8) og (h+10)

II:

(l+10) og (h+8)

- Hvorledes beregnes arealet af et rektangel? Skriv dette ned, og opstil herved to ligninger med to ubekendte, dette ligningssystem løses, hvorved h og l nu kendes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af EmilN (Slettet)

 Første oplysning:
l*h + 464 = (l + 8)(h + 10)
l*h + 464 = l*h + 10l + 8h + 80
384 = 10l + 8h
8h = 384 - 10l
h = 48 - (10/8)l

Anden oplysning:
l*h + 452 = (l + 10)(h + 8)
l*h + 452 = l*h + 10h + 8l + 80
372 = 10h + 8l

Første oplysning indsættes i anden:
372 = 10(48 - (10/8)l) + 8l
372 = 480 - 12,5l + 8l
-108 = -4,5l
l = 24

Dette indsættes i første oplysning:
h = 48 - (10/8)(24) = 18


Skriv et svar til: Hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.