Kemi

spørgsmål

08. november 2008 af sara-06 (Slettet)


Hhar problem med en opgave i kemi

I en opløsning af Cl2 og H2S vand er koncentrationerne af hvert af de to stoffer fra starten 0,00050 M.

Stofferne reagerer ifølge reaktionsskemaet:

Cl2(aq)+H2S(aq)-->S(s)+2HCl(aq)

Ved den pågældende temperatur tager det 953 minutter at bringe koncentrationerne af de to stoffer ned på 0,00025 M.
Reaktionen er af andenorden.

a) Bestem reaktionens hastighedskonstant ved den pågældende temperatur.

b) Beregn reaktionshastigheden på det tidspunkt, hvor koncentrationeren af de to stoffer er faldet til 0,000125M?

c) Hvor lang tid er der gået fra reaktionens start, til koncentrationerne er faldet til 0,000125M?

Nogen der ved, hvordan jeg skal løse denne opagave?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af mathon

v = k*[Cl2]*[H2S] = k*[Cl2]2
da
reaktionsforholdet er 1:1 og [Cl2]o = [H2S]o
hvorfor
[Cl2] = [H2S] under hele forsøget.

Matematisk kan det vises,
at
der gælder

1/[Cl2] = k*t + 1/[Cl2]o


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.