Matematik

stam f.

10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, Har lige et spørgsmål, stamfunktionen til

2/5x

2/5x2

2/3x

3/4x2

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev

#0: Benyt, at for axn er stamfunktionen (a/(n+1))*xn+1

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mit bud:

2/5x = 1/5x

2/5x2 = 1/5x5

2/3x = 1/3x3

3/4x2 = 1/4x4

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af Jerslev

#2: Niks.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

så ved jeg ikke, hvad stamfunktionerne bliver


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af Jerslev

#4: Prøv at benytte den fremgangsmåde jeg skrev ovenfor. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Kan du ikke prøve at give mig den første 2/5x, så kan det være jeg kan se måden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

2/5x = 1/5x2

2/5x2 = 2/15x3

2/3x = 1/3x2

3/4x2 = 1/4x3


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2008 af Jerslev

#6: Fra min formel er a=2/5 og n=1. Dvs., at stamfunktionen giver ((2/5)/2)x2

- - -

mvh

Jerslev


Svar #9
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, hvad med stamfunktionen til

      1

------------

     3x2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2008 af Jerslev

#9: Her er a = 1/3 og n=-2. Prøv selv herfra. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #11
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

så 1/3x-2


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

Tror jeg fortryder at have givet svarene i #7 efter at have set #11's svar... du skal tænke modsat af differentiering. 1/3x2... hvilken funktion giver dette, når den differentieres?


Svar #13
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, jeg kan virkelig ikke finde ud af at finde stamfunktionerne.

Hvad er stamfunktionerne til de her.

2/5x

2/5x2

2/3x

3/4x2
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

#13 Har jeg svaret på i #7


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2008 af mathon

1)  F(x) = ∫2/(5x)dx = (2/5)∫(1/x)dx = 0,4*ln|x| + k

2) F(x) = ∫2/(5x2)dx = (2/5)∫(1/x2)dx = 0,4*(-1/x)+ k = -(0,4/x) + k


Svar #16
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hej mathon. Jeg forstår lidt af det du skriver, men er de her stamfunktioner rigtige

2/5x = 1/5x2

2/5x2 = 2/15x3

2/3x = 1/3x2

3/4x2 = 1/4x3
 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

#16 Ja, de er rigtige. Ellers så afprøv den på grafregneren eller i et matprogram.


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. november 2008 af juventuz (Slettet)

#16 Mon ikke det er bedre, du sætter dig ind i stamfunktioner, istedet for at spørge andre, om det en anden bruger har lavet, er rigtigt...


Svar #19
10. november 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

takker, okay, det prøver jeg :)

Den her driller mig meget.

bestem arealet af punktmængden afgrænset af linjerne x = -4 , x = -1 og funktionerne f og g, hvor

f(x) = -4x    og     g(x) = 3x2

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2008 af mathon

2/5x

ingen kan se,
om der her
menes

1)  f(x) = (2/5)*x
eller
2) f(x) = 2/(5x)
 

sæt retledende parenteser...


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.