Matematik

Hjælp til en opgave.

14. november 2008 af S0ldi3r (Slettet)

Jeg kan slet ikke finde ud af, at løse denne opgave:

Fodbolden har en diameter på 30cm

* Beregen boldens omkreds.

En fodboldbane skal være mellem 60-90 m bred og 90-120 m lang.

*Find forskellen i areal på den største og den mindste lovlige bane.

- Jeg håber der er en som kan hjælpe

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af Isomorphician

Omkreds = diameter * pi

......

Arealet af et rektangel findes ved at gange længden med bredden.

Gang derfor den mindste længde med den mindste bredde, og derefter den længste længde med den længste bredde og find forskellen mellem de to resultater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2008 af mathon

Om = π*d

mindste bane: (60 m)*(90 m) =

største bane: (90 m)*(120 m) =


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. november 2008 af juventuz (Slettet)

omkreds=d*pi=30cm*pi=94.2478cm

forskellen finder du ved at tage den mindste værdi for bredden og gange med den mindste værdi for længden. Tag deerrefter de største værdier og gangsammen. forskellen er så det ene tal minus det andet :-)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.