Kemi

Afstemning af redoxreaktion - problem med oxidationstal

18. november 2008 af stormz (Slettet)

 Jeg har følgende redoxreaktion:

CH3CH2OH + Cr2O72-  → CH3COOH + Cr3+          (sur opl.)              

der skal afstemmes.

Jeg kender godt den procedure med 6 trin, men jeg er usikker på hvad oxidationstallene er for hhv. C'erne og Cr2'erne da der er to af dem? Bliver det samlede oxidationstal så halveret eller hvad?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af juventuz (Slettet)

Fjern CH3 på hver side.

Ox(CH2OH)=-1

Ox(COOH)=3

Ox(Cr2O72-)=6

Ox(Cr3+)=3 (sjovt nok)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

OT(C) i R-CH2OH = -1
OT(Cr) i Cr2O72- = +6

OT(C) i R-COOH = +3
OT(Cr) i Cr3+  = +3
 


Svar #3
18. november 2008 af stormz (Slettet)

 Tak for de hurtige svar.

Vil det sige at jeg skal fjerne "R"(Dvs. CH3) helt for at få reaktionen til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2008 af mathon

      -1                     +6                                        +3                      +3
CH3CH2OH      +      Cr2O72-     +         →      CH3COOH      +      Cr3+    +


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2008 af mathon

-1                            +6                                    +3                    +3
CH3CH2OH       +        Cr2O72-     +           →     CH3COOH      +      Cr3+ +


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2008 af mathon

utroligt

    -1                             +6                                       +3                 +3
CH3CH2OH           +         Cr2O72-         +          →     CH3COOH     +     Cr3+     +
 


Svar #7
19. november 2008 af stormz (Slettet)

 Jeg kan stadig ikke få det til at gå op... Den samlede ladning passer slet ikke med det H20 der bliver dannet?


Svar #8
19. november 2008 af stormz (Slettet)

 Altså der er jo i forvejen allerede for mange H+'er til venstre i reaktionsskemaet, så hvordan skal det afstemmes?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/140969
 


Skriv et svar til: Afstemning af redoxreaktion - problem med oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.