Kemi

stofmængde igen!

19. december 2008 af seriøs (Slettet)

Vi betragter dannelsen af ammoniak ud fra grundstofferne. Beregn den stofmængde dihydrogen som er ækvivalent med 2 mol dinitrogen.

Jeg har fået hjælp at :

N2 + 3H2 ------> 2NH3, alle gasser!

N vejer 14 g/mol og dem har du 2 af dinitrogen så er vi oppe på 28 g/mol. Så har vi 2 mol dinitrogen, det må give 56 gram dinitrogen.

Det betyder at du har 6 mol H2 i ækvivalente mængder. Dihydrogen vejer 2,0158 g/mol * 6 mol = 12,0948 g dihydrogen.


Hvad gør jeg, når jeg så skal finde 8 mol?

Skal jeg så skrive 8 foran NH3 , eller bare gange 28 med 8 ?

Hvordan kan jeg beregne den stofmængde ammoniak der kan fremstilles i hvert tilfælde?

I den første er det vel bare 2, men er det så 8 mol i den sidste her??

Jeg har brugt hele dagen på den her opgave, og jeg har mange flere af den slags :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2008 af mathon

                                        N2(g)    +    3H2(g)   →   2NH3(g)
ækvivalentmængder              1 mol          3 mol
                                          x                8 mol
 

hvoraf
x/(1 mol) = (8 mol)/(3 mol)

                                                     x = (8/3)*(1 mol) = (8/3) mol


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2008 af mathon

M(H2) = 2*(1,0079 g/mol) = 2,0158 g/mol

m = n*M = ((8/3) mol)*(2,0158 g/mol) = 5,37547 g


Skriv et svar til: stofmængde igen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.