Kemi

massen

19. december 2008 af seriøs (Slettet)

massen af et eddikesyremolekyle


C + H + C + O + O + H   -->  CH3COOH.

2 C = 12 u x 2 = 24 u

2 H = 2 u x 2 = 2 u

2 O = 16 u x 2 = 32 u
 

er det rigtigt.? for jeg forstår ik, hvorfor der stor OO i stedet for O2


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2008 af Arctan (Slettet)

CH3COOH kan "sammentrækkes" til sumformlen C2H4O2. Dvs. der er to carbonatomer, fire hydrogenatomer og to oxygenatomer. Det giver en molekylevægt på:

(2·12u) + (4·1u)  + (2·16u) = 60u

Man skriver ofte -COOH (og ikke -CO2H) for at tydeliggøre, at der er tale om et carbonatom med dobbeltbundet oxygenatom (=O) samt med en enkeltbundet -OH-gruppe.


Skriv et svar til: massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.