Kemi

Beregn masse af HCOONa

11. januar 2009 af Tandra (Slettet)

Beregn hvor mange gram HCOONa, som opløst i 500 ml vand, giver en opløsning med pH = 8,3. pKb = 11.25 og M(HCOONa) =68.01 g/mol.

Jeg får det til at være m = 24,1 g, men det rigtige resultat er 2,41 g.

Er der nogen der kan regne den igennem og se hvad I får?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

pH = 14 - 0,5*(pKb - log Cb)

Cb = 0,71 mol/l

0,71 mol/l * 0,5 l * 68,01 g/mol = 24,1 g


Svar #2
11. januar 2009 af Tandra (Slettet)

Tak!! Jeg går ud fra at min lærer har lavet en tastefejl i facit, det sker jo :)


Skriv et svar til: Beregn masse af HCOONa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.