Matematik

Er det så simpelt?

15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal i denne opgave opstille en regneforskrift, der angiver hvordan promillen for en kvinde afhænger af såvel antal genstande som kvindens vægt.

Hmm, det kan jeg sp ikke lige forstå, for med de oplysninger, der er mig givet, er det så ikke ret indlysende?

Jeg har oplysningerne:

Kvinder :=volume/(0,55*kg)

Alkohol er det indtagede drukket alkohol målt i gram. F.x. man har drukket 3 øl = 3 genstande á 12 gram = 36 gram.
 

.. Den aller første siger vel det hele? Kvinder :=volume/(0,55*kg) . Volumen/antal genstande / (0,55 da det er en kvinde * hendes kropsvægt) Eller hvordan skal jeg forstå det?

Er det noget med, at volumen skal omregnes til antal genstande?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Kan du evt. sende hele opgavens ordlyd?


Svar #2
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, det gør jeg (:

• A) Opstil en regneforskrift der angiver hvordan promillen for en kvinde afhænger af såvel antal genstande som kvindens vægt.

Hint, vi fik:

På http://wiki.matematikbanken.dk/index.php/Promilleberegning og
http://wiki.matematikbanken.dk/index.php/Alkoholforbr%C3%A6nding
findes formler til beregning af promiller
 


Svar #3
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

B) Opstil en regneforskrift der angiver hvordan promillen for en mand afhænger af såvel antal genstande som mandens vægt.

• C) Opstil en regneforskrift der angiver promillen for en mand, hvis der også skal tages hensyn til tiden, der er gået siden indtagelsen af alkoholen.

• D) En mand på 60 kg drikker 3 genstande. Hvornår kan manden køre bil, når promillen skal være under 0,5?
 


Svar #4
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ska det forståes således:

Antal genstande = a. Gram = g. Kropsvægt = i kg.

Promillen = (a*12 g)/(0,55*kg)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af NejTilSvampe

#4 hvis du med a mener genstande, ja. 

i B gør du det samme men ændrer konstanten i nævneren

i C bliver det vel bare  Promille= [ (a*12) - (0,12*m*t) ] /  (0,68*m)  Hvor m er din vægt i kilogram og t er tiden i timer.

D:  [ (3*12) - (0,12*60*t) ] / (0,68*60) = 0,5   her isolerer du så bare t.


Svar #6
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Ja a er antal genstande (: Og super tak!

Jeg forsøger lige med de andre opgaver så! Mange tak!


Svar #7
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså i B, mener du så:

promillen= (a*12g)/(0,68)*kg


Svar #8
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

C får jeg til at væe helt perfekt!

D. er lidt mere kompliceret. Men jeg tror, jeg har styr på den. mange tak for din hjælp! (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2009 af NejTilSvampe

 #7 -  ja.  

D:

 [ (3*12) - (0,12*60*t) ] / (0,68*60) = 0,5

 (3*12) - (0,12*60*t)  = 0,5 * (0,68*60)

3*12 = 0,5 * 0,68*60 + 0,12*60*t

(3*12 - 0,5*0,68*60) / (0,12*60) = t = 2,1667


Svar #10
15. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

ok. Jeg beregner så bare promillen til at skulle være under 0,5, altså bare 0,49. Så jeg får en tid på 2,2233 ca. (:


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2009 af NejTilSvampe

 åh ja du har naturligvis ret da i opgavebeskrivelsen står at den skal være under 0,5. min fejl


Svar #12
16. januar 2009 af Kamelkalle (Slettet)

helt iorden (: Mange tak for din hjælp!


Skriv et svar til: Er det så simpelt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.