Matematik

Simpelt hurtigt spørgsmål

18. januar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej, jeg stillede tidligere i dag følgende spørgsmål:
Jeg sidder og øver mig på opgaver, og faldt over denne tråd.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579610
Nu har jeg så et spørgsmål. Svaret på opgave b... Er det punktet (1,0) eller er det en funktioner man skal indsætte x0 i? Svaret kan vel ikke bare være x0=1?
Mvh. Christiane.k

Jeg fik så følgende svar:

x=1 er det punkt i den søgte løsning, hvor x>0 og funktionen tangerer x-aksen. Når man løser en differentialligning, kommer den integrationskonstant. Denne kan så bestemmes af at f(1)=0 eller f'(1)=0. I indlægget er der kun opgivet den søgte løsning ikke den generelle løsning. Det er sikkert det der forvirrer dig.

Jeg er dog stadig ret forvirret, for hvad er det helt præcis der skal sættes dobbel facitstreg under i denne opgave? for f(1) bliver jo blot 0? Og så har jeg jo mit punkt...
 

Mvh. Christiane.k


Skriv et svar til: Simpelt hurtigt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.