Kemi

phosgene opg. 3.9

22. januar 2009 af kg-susanne (Slettet)

Hej alle:'

Vi har problemer med en opgave om kemisk ligevægt, som vi slet ikke hvad hvad vi skal gøre ved:

Ved et eksperiment fyldes 0,668 g phosgen (COCl2) i en beholder med volumenet 500 mL. Beholderen opvarmes til 840, , hvorefter phosgen spaltes, og følgende ligevægts indstiller sig:

COCl2(g) <--> CO(g)+Cl2(g)

Trykket i beholderen måles nu til 2,43 bar.

a) Beregn den samlede stofmængde i beholderen ved ligevægt. Resultat: 0,013137 mol

b) Beregn stofmængden af hver af de tre gasser ved ligevægt.

c) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 840 .

Spaltningen af phosgen er en exoterm reaktion.

d) Vil trykket i beholderen blive større eller mindre end 2,43 bar, hvis beholderens temperatur sænkes til 700 ?
Svaret skal begrundes.
 

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

a) p*V = n * R * T

2,43 bar = 2,398224 atm.

2,39 (atm) * 0,5 (L) = n (mol) * 0,0821 (L*atm /(mol*K)) * (273,15 + 840) (K)

n = 0,01312 mol

b) Den kommer lige lidt senere!


Skriv et svar til: phosgene opg. 3.9

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.