Matematik

Hurtig hjælp

25. januar 2009 af mathi4293 (Slettet)

jeg har en trekant med

vinkel A = 48 grader, a = 10 og c = 5

jeg har prøvet at bruge sinus

men så får jeg vinkel b til 0,7

nogen der ved hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

tangens, når du kender de 2 kateter


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

er du sikkker på at din regnemaskine er sat til grader og ikke radianer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Det er vældig, hvad maskinen er sat til, men altafgørende er også, at der bliver brugt en rigtig sætning


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

du skal bruge cosinus da det er den hosliggende katete du vil finde.. iøvrigt kan du bruge pytaguras hvis det er..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Nej man kan ej.

Man kan ikke bruge Pythagorases sætning til at finde en vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2009 af Kristian-Poulsen (Slettet)

#1 Det er forkert det, du siger.

Vi ved ikke om trekanten er retvinklet.

Brug cosinusrelationen eller sinusrelationen til at finde flere sider og vinkler, hvor du så til sidst kan finde vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af Is this it? (Slettet)

ja ja my bad.. troede vi havde med et linjestykke at gøre.. og ja brug en af relationerne.. sorry..


Skriv et svar til: Hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.