Matematik

flere muligheder

26. januar 2009 af tinot (Slettet)

Trykfaldet i et vandrør afhænger af vandstrømmen gennem røret. I en model for støbejernsrør med radius 100mm er trykfaldet f(x) en funktion af vandstrømmen x. Tabellen viser sammenhængende værdier af vandstrømmen og trykfaldet.

Vandstrøm (Liter pr sekund)    2        3          5        6      10     15
Trykfald (cm vandsøjle pr. m) 0,11   0,25   0,71  1,03  2,93  6,70

Undersøg, hvilken af nedenstående modeller, der bedst beskriver trykfaldet som funktion af vandstrømmen:
a) f(x) = ax + b
b) f(x) = b*ax
c) f(x) = b*xa (brug power regression)

Benyt den valgte model til at bestemme trykfaldet i røret, når vandstrømmen gennem det er 20 liter pr. sekund.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad er problemet helt præcis?

a) lineær regression

b) eksponentielregression

c) power regression

- Vælg denne, hvis r2 er tættest på 1.

Herefter løses ligningen:

20=f(x)


Svar #2
26. januar 2009 af tinot (Slettet)

hvorfor skal r2 være tættest på 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af dnadan (Slettet)

fordi r2 viser hvor godt punkterne passer ind i forskriften (det er så vidt jeg husker en slags gennemsnitsværdi over hvor tæt(%) punkterne ligger på funktionen)


Skriv et svar til: flere muligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.