Matematik

Gør jeg det rigtigt?

30. januar 2009 af Nacizane (Slettet)

Er i gang med at lave lignings opgaver..

Og jeg er ikke sikker om det jeg gør er den rigtige måde..

4x-7= 43+8 (x-2)
4x-7= 43+ 8x-16
4x-8x = 43-16+7
- 4x = 34
-4x÷4 = -x •1 = x
34÷(-4) = -8,5
X = -8,5
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det går galt ved -4x=34. Her skal du dele med -4 på begge sider, så x=34/-4


Svar #2
30. januar 2009 af Nacizane (Slettet)

altså det har jeg vist på næste linje.. Men det er måske uoverskuelig?

fandt lige et fejl da jeg lavede det..

4x-7= 43+8 (x-2)
4x-7= 43+ 8x-16
4x-8x = 43-16+7
- 4x = 34
-4x÷(-4) = x
34÷(-4) = -8,5
x = -8,5
 

efter 4.linje forsætter jeg med at dele dem med -4.. Jeg havde så ikke skrevet -4 første gang.

Men ser det nu rigtig ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af PerSimonsen (Slettet)

Prøv at sætte -8,5 ind ?


Skriv et svar til: Gør jeg det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.