Matematik

vektor problem

30. januar 2009 af Limling (Slettet)

Jeg er elendig til vektorregning, og jeg har virkelig virkelig brug for jeres hjælp. Opgaven lyder:

En cirkel er givet ved ligningen (x-2)2 + (y-4)2 = 144. Cirklen har to tangenter, der er parallelle med linjen l bestemt ved l: 4x + 4y -1 = 0. Bestem koordinatsættet til røringspunkterne R1 og R2 for de to tangenter.
 

Vil sætte stor pris på lidt hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hint:

Differentieret implicit finder vi 2*(x-2)+2*(y-4)*dy/x = 0 <=> dy/dx=(2-x)/(y-4). Linien kan skrives y = -x+1/4, så hældningskoeffecienten for linien er lig -1. De parallelle linier m: y=αx+q og l: y=βx+p har samme hældningskoeffecient, altså -1


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du vil se en løsning, der ikke bygger på vektorregning, se vedh. fil.

Vedhæftet fil:cirkeltangenter.doc

Skriv et svar til: vektor problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.