Kemi

Bestemt metode til mængdeberegninger?

20. februar 2009 af strangers

Hejsa

Mit største problem i forbindelse med kemiopgaver er, at regne mængdeberegningsopgaver. Eksempelvis med renhedsbestemmelser og ved sådan en opgave (bare for at tage et eksempel):

Ekstraktionen foretages 3 gange i alt, hvorefter man kan gå ud fra at alt coffein er trukket ud af colaen. De 3 dichlormethanfaser samles, og absorbansen for ekstraktet måles til 0,124
e) Bestem coffeinindholdet i en dåse cola med et volumen på 355 mL. Resultatet skal angives i mg.

Findes der bestemte metoder til denne opgave type? Jeg ved, at til skriftlig kemi får vi en masse af sådanne opgaver nemlig..

mvh Jansik


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2009 af mathon

ln(Io/I) = A = ε*L*c

ud fra prøveindstillinger med lys af forskellige bølgelængder λ, findes den bedst egnede, som er mest anvendelig ved en bestemt fortyndingsgrad

til λbedst findes εbedst og cuvettebredden/væskelængden L

samlet haves
da
A = ε*L*c
og dermed
c = A/(ε*L)
og

m = M*c*V = (194,19 g/mol)*A/(ε*L)*(0,355 L)
 


Svar #2
04. marts 2009 af strangers

hej mathon

kunne du forklare mig dette i trin? :)


Svar #3
04. marts 2009 af strangers

Dvs. ved A sættes absorbansen og E er eksktinktionskoefficienten og L er kuvettebreden.. ?


Skriv et svar til: Bestemt metode til mængdeberegninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.