Matematik

2 Tangenter

01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

HJÆLP

Kan nogen hjælpe mig me følgende opgave....

En funktion f er bestemt ved f(x)=x^3-3x^2+2x

det oplyses, at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter..

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Isomorphician

Løs: f'(x) = 11


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af caj (Slettet)

der er en som har samme opgave som dig, som har fået svar :

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=648778 eller overskrift differentialregning under matematik


Svar #3
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

Forstår det stadigvæk ikke

f ' (x) =3*x^2+6x+2

Men hva gør jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af Isomorphician

f'(x) = 3x2 - 6x + 2

Da f'(x) skal være lig 11 fås:

11 = 3x2 - 6x + 2, som kan løses som en andengradsligning.


Svar #5
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

altså som andengradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2009 af Isomorphician

Reducer til formen:

ax2 + bx + c = 0, og brug den gængse fremgangsmåde.


Svar #7
01. marts 2009 af sasxa (Slettet)

kan det så passe a det nliver følgende:

(6+kvadratrod11) / 2*3 = 1,55

(6-kvadratrod11) / 2*3 = 0,45
 

Og det er så de to røringspunkter for tangententer?


Skriv et svar til: 2 Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.