Matematik

Modeller med exp - Haster!

08. marts 2009 af Trends (Slettet)

Jeg har fået til opgave at beregne beregne p'(13) og p'(19), og give en fortolkning af disse tal.

Den oprindelige formel hedder: p(h)=19,3 * e-0,157 * (h-12)

Håber i kan hjælpe, tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Jamen den skal du bare differentiere jo, så får du p', og så kan du sætte dine h værdier ind :) Evt brug lommeregneren.

Står der mere tekst? Det ville hjælpe på at give en forklaring :)
Ellers betyder det jo egentligt bare hvor stor hældningen er til værdien af h


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2009 af mathon

p'(h) = 19,3*e-0,157 * (h-12)*(-0,157)


Svar #3
08. marts 2009 af Trends (Slettet)

:) det var også i den retning jeg hældte - altså er p(h)=19,3 * e-0,157 * (h-12) differentieret = -19,9374 * (0,854704)h og så er f.eks. p'(13) = -2,58984?

ja, det er også fortolkningen jeg rettere er i tvivl om .. altså p er måltallet for trykket i kPa, og h er måltallet i km for højden over jordoverfladen (Dette er måling i stratosfæren)


Skriv et svar til: Modeller med exp - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.