Kemi

beregning af masse, stofmængde og masse%

21. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hej derude..

har følgende opg. jeg skal lave. Nogle af spørgsmålene er jeg ikk så sikre på.. og nogle kan jeg ikk rigtig forstå.håber i kan give en hånd :D

opg.'n lyder således:

Saltindholdet i en peberrodssakat ønskes bestemt ved titrering. Der afvejes 8,18g af salaten i en 100 mL konisk kolbe.

Heraf tilsættes ca. 50 mL demineraliseret vand, og opløsningen bringes til at kooge et par minutter. Ved opvarmningen opløses NaCl fra salaten i vandet.

Efter afkøling titreres opløsningen med 0,100 M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet.

Når akvivalenspunktet er nået, aflæses buretten, og det konstateres, at der er brugt 11,3 mL af sølvnitratopløsningen.

Reaktionsskemaet for titreringen kan skrives:

Ag+ (aq) + Cl- (aq) ----> AgCl (s)

a. Beregn stofmænngden af Ag+, der er anvendt til titreringen.

b. Beregn massen af NaCl i den afvejede portion peberrodsalat.

c. Beregn saltkoncentrationen i peberrodssalaten , idet du angiver resultatet som masse% NaCl.

Mit bud:

a.

n= 0,100 mol/L * 0,0113 L = 0,00113 mol

b.

m = n*M

m = 0,00113 mol * 58, 44 g/mol = 0,066g.

c. kan jeg ikk finde ud af. ..    :(

håber i kan hjælpe med den sidste opg. og se om de andre er rigtige. .. :D

på forhånd taak ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

a og b ser da rigtige ud. i c har du 0.066g NaCl ud af 8.18g salat. Saltet udgør så 0.066/8.18*100%


Svar #2
21. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok.. suuppperrrr.. duuupper..

taak for det.. :D


Svar #3
21. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hvilken formel er det , der bruges  til opg. a ?

altså , n = ?? * V

men hvad er det nu, som måles i molær.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2009 af mathon

koncentrationen
n = V*c


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

n = C * V, C er den molære koncentration, enhed mol/L

Når du laver b) skal du huske at forklare hvorfor n(Ag+) = n(Cl-)


Skriv et svar til: beregning af masse, stofmængde og masse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.