Kemi

Hurtig hjælp!?! Syre-base

26. marts 2009 af 615243 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Overvej om vandige opløsninger af følgende stoffer vil reagere surt, neutralt eller basisk.
For de stoffer der reagerer surt eller basisk opskrives reaktionsskemaer for stoffernes reaktion med vand og stoffernes pKs eller pKB opskrives under stofferne i reaktionsskemaerne. Metalionerne i de anførte salte har ingen nævneværdige syre- eller baseegenskaber:
• NaCl(aq)
• NH3(aq)
• NaHSO4(aq)
• CH3COONH4(aq)

Beregn endvidere pH i en 0,1 M NH4Cl(aq).

Jeg har selv forsøgt med reaktionen, men ved ikke hvordan man ser hvordan de har reageret eller hvordan man beregner pH i 0,1M NH4Cl:

1. NaCl + H2O -> HCl + NaOH

2. NH3 + H2O -> NH4+ + OH-

3. NaHSO4 + H2O -> ???

4. CH3COONH4 + H2O -> ??


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af mathon

2. NH3      +      H2O  <--->  NH4+    +    OH-
   pKb=4,75                                                  pKb=-1,74

3. HSO4-        +     H2O   <--->  SO42-   +    H3O+     
     pKs=1,92                                                      pKs=-1,74

4. CH3COONH4         +    H2O  <--->  CH3COO-  +  NH3  +  H3O+
                pKs=9,25                                                                  pKs=-1,74                                  


Skriv et svar til: Hurtig hjælp!?! Syre-base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.